Chlebové bochánky s kuřecím masem

Ingredience


Česnek sušený 0.5 kávová lžička
Chilli koření mleté 1 špetka
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Droždí sušené 1 kávová lžička
Kari koření 0.5 kávová lžička
Koriandr mletý 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 230 g
Maizena - kukuřičný škrob 1 polévková lžíce
Mák - semena 50 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 140 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 225 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 3 ks
Sezam - semena 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 0.25 kávová lžička
Bobkový list 0.8 ks
Celer řapíkatý 80 g
Cibule 0.8 ks
Kuřecí křídla 240 g
Kuřecí krk 240 g
Mrkev kořen 0.8 ks
Pepř černý celý 4 ks
Petržel - nať 0.4 hrst
Tymián čerstvý 16 g
Voda pitná 1.6 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vývar kuřecí [42660]:
  2. Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít nebo zmrazit.
  3. Vlažné mléko, změklé máslo, 1/2 lžičky soli, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Mezitím si do mísy vložíme zázvor, česnek, najemno nakrájenou šalotku, koriandr, kari, maizenu, sůl, pepř, přilijeme 200 ml kuřecího vývaru, přidáme chilli dle chuti a pořádně zamícháme.
  4. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády na 30 minut. Poté je zprudka orestujeme na rozpáleném oleji a přilijeme marinádu. Po 5 minutech odstavíme. Když už je těsto hotové, vyklopíme jej na pomoučenou desku, jemně prohněteme a vytvoříme 8 kuliček. Vyválíme je na placky, které naplníme směsí a vytvarujeme bochánky. Dáme je na plech a necháme 30 minut kynout. Poté je potřeme vodou, posypeme sezamem a mákem a pečeme v troubě při 200°C 20 minut.