Pečené řízky z divočáka

Ingredience


Anglická slanina 300 g
Česnek 1 ks
Kančí kýta 1 kg
Mouka bezlepková 9 polévková lžíce
Sádlo syrové 3 polévková lžíce
Sýr Eidam cihla 45% 30 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Porce divočáka z obou stran naklepeme, posolíme a pomažeme utřeným česnekem. Na jednotlivé porce rozdělíme plátky slaniny a tvrdého sýra, potom plátky masa přehneme a spíchneme párátkem, aby slanina a sýr nevypadly. Masové závitky obalíme v bezlepkové mouce, vejci a bezlepkové strouhance, zprudka je smažíme po obou stranách. Opečené masové balíčky po usmažení ještě vložíme do tukem vymazané zapékací mísy, posypeme sekaným česnekem, pečeme je dalšch 30 minut. Po upečení z řízků odstraníme párátka, maso podáváme teplé, nejlépe s brambory.