Pečené řízky z divočáka
Ingredience
Anglická slanina |
300 g |
Česnek |
1 ks |
Kančí kýta |
1 kg |
Mouka bezlepková |
9 polévková lžíce |
Sádlo syrové |
3 polévková lžíce |
Sýr Eidam cihla 45% |
30 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 9 porcí
- Porce divočáka z obou stran naklepeme, posolíme a pomažeme utřeným česnekem. Na jednotlivé porce rozdělíme plátky slaniny a tvrdého sýra, potom plátky masa přehneme a spíchneme párátkem, aby slanina a sýr nevypadly. Masové závitky obalíme v bezlepkové mouce, vejci a bezlepkové strouhance, zprudka je smažíme po obou stranách. Opečené masové balíčky po usmažení ještě vložíme do tukem vymazané zapékací mísy, posypeme sekaným česnekem, pečeme je dalšch 30 minut. Po upečení z řízků odstraníme párátka, maso podáváme teplé, nejlépe s brambory.