Kachní prsa s houbami portobello

Ingredience


Hořčice 1 kávová lžička
Kachní prsa pečená 200 g
Med včelí 1 kávová lžička
Ocet Sherry 2 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej z vlašských ořechů 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Portobello 8 ks
Rukola 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tresť pomerančová 0.5 kávová lžička
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rukolu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme důkladně oschnout. Lístky zbavíme stonků a salát umístíme do mísy. Houby portobello pečlivě očistíme a nakrájíme je na plátky, které poté ještě přepůlíme.
  2. Smícháme dohromady vinný a Sherry ocet, med, hořčici, pomerančovou tresť a olej. Zázvor zbavíme hnědé slupky a nastrouháme jej do zálivky. Osolíme, opepříme dle chuti a částí směsi potřeme houby.
  3. Zbývající směsí pečlivě smícháme s rukolou. Hotový salát umístíme do talíře, ozdobíme houbami a přiložíme studená kachní prsíčka.