Kachní prsa s houbami portobello
Ingredience
Hořčice |
1 kávová lžička |
Kachní prsa pečená |
200 g |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Ocet Sherry |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej z vlašských ořechů |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Portobello |
8 ks |
Rukola |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tresť pomerančová |
0.5 kávová lžička |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rukolu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme důkladně oschnout. Lístky zbavíme stonků a salát umístíme do mísy. Houby portobello pečlivě očistíme a nakrájíme je na plátky, které poté ještě přepůlíme.
- Smícháme dohromady vinný a Sherry ocet, med, hořčici, pomerančovou tresť a olej. Zázvor zbavíme hnědé slupky a nastrouháme jej do zálivky. Osolíme, opepříme dle chuti a částí směsi potřeme houby.
- Zbývající směsí pečlivě smícháme s rukolou. Hotový salát umístíme do talíře, ozdobíme houbami a přiložíme studená kachní prsíčka.