Špagety s pečeným lososem a česnekem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová kůra 2 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Fenykl sladký - hlíza 50 g
Losos - filety 600 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Špagety, Makarony 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200C.
  2. Plátky lososa potřeme olejem, ochutíme solí a vyskládáme do zapékací mísy vytřené olejem. Posypeme nakrájeným česnekem a pečeme 10-15min.
  3. Mezitím špagety uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a omastíme zbylým olejem. Smícháme s fenyklem nakrájeným na tenké plátky, citronovou kůrou a rozdělíme na talíře.
  4. Na těstoviny položíme plátek lososa, pokapeme šťávou ze zapékací mísy, dozdobíme snítkou fenyklu a podáváme.