Plátky uzeného masa jako řízky

Ingredience


Hořčice 4 kávová lžička
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Mouka bezlepková 3 polévková lžíce
Olej stolní 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 2 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová krkovička 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky uzené krkovice zlehka naklepeme, vložíme je do menšího množství vroucí vody na 20 minut vařit, aby bylo maso poloměkké. Plátky vyjmeme z vody a vychladlé je potřeme po obou stranách hořčicí a podle chuti maso osolíme a opepříme. Potom plátky masa obalíme v klasickém trojobale: nejprve v bezlepkové mouce, potom v rozšlehaném vejci s mlékem a nakonec v bezlepkové strouhance. Obalené plátky usmažíme na rozpáleném tuku a ihned podáváme.