Plátky uzeného masa jako řízky
Ingredience
Hořčice |
4 kávová lžička |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka bezlepková |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
2 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová krkovička |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky uzené krkovice zlehka naklepeme, vložíme je do menšího množství vroucí vody na 20 minut vařit, aby bylo maso poloměkké. Plátky vyjmeme z vody a vychladlé je potřeme po obou stranách hořčicí a podle chuti maso osolíme a opepříme. Potom plátky masa obalíme v klasickém trojobale: nejprve v bezlepkové mouce, potom v rozšlehaném vejci s mlékem a nakonec v bezlepkové strouhance. Obalené plátky usmažíme na rozpáleném tuku a ihned podáváme.