Žampiony se sýrem a tymiánem

Ingredience


Ciabatta 160 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl mořská 6 g
Sýr Scamorza 300 g
Tymián čerstvý 10 g
Žampiony čerstvé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme nahrubo. Na ohnivzdorný talíř vyskládáme úhledně plátky žampionů, osolíme, opepříme, posypeme strouhaným sýrem, lístky tymiánu, zakapeme olejem a talíř vložíme pod gril. Grilujeme přibližně 7-10 minut, až bude sýr nazlátlý. Talíř necháme částečně vychladnout, abychom se nespálili a žampiony podáváme přímo na talíři.
  2. Jako přílohu volíme plátky nasucho opečené ciabatty.