Pomázanka z domácího pivního sýru

Ingredience


Cibule 1 ks
Kmín celý 2.5 g
Máslo čerstvé 50 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2.5 dl
Sůl 5 g
Tvaroh tvrdý 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Domácí pivní sýr [50579]:
  2. Tvaroh nastrouháme, osolíme, promícháme s kmínem a nejlépe v keramické uzavíratelné míse ho pokropíme pivem a důkladně upěchujeme. Mísu přikryjeme čistou utěrkou, přiklopíme víkem a tvaroh necháme alespoň 5 dní uležet na teplém místě. V průběhu zrání sýr občas pokropíme pivem.
  3. V míse utřeme změklé máslo s domácím pivním sýrem do pěny, přisypeme sladkou papriku a najemno nakrájenou cibuli, vše důkladně promícháme a případně ještě dochutíme pepřem.