Dušená kapusta se žampiony

Ingredience


Cibulka jarní 1 ks
Kapusta hlávková 12 ks
Omáčka sójová 6 polévková lžíce
Pšeničné klíčky 200 g
Rajčata 5 ks
Rajčata Cherry 6 polévková lžíce
Rýže loupaná 200 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar zeleninový 300 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listy z kapusty si očistíme a opláchneme. Potom je ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit. Následně je vyjmeme a necháme oschnout. Řapíky seřízneme naplocho.
  2. Rýži připravíme podle návodu na obalu. Hotovou rýži vyjmeme z hrnce, necháme okapat a odložíme bokem.
  3. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibulku opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kolečka. Rajčata ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit, oloupeme a odstraníme jadérka. Klíčky omyjeme v chladné vodě a necháme je oschnout.
  4. Houby smícháme společně s klíčky, zeleninou a rýží. Dochutíme sherry, sójovou omáčkou a přidáme špetku pepře.
  5. Kapustové listy pokryjeme přiměřenou vrstvou hub. Poté je srolujeme do závitků a okraje přitom lehce přehneme. Závitky následně zpevníme kuchyňskou nití.