Dušená kapusta se žampiony
Ingredience
Cibulka jarní |
1 ks |
Kapusta hlávková |
12 ks |
Omáčka sójová |
6 polévková lžíce |
Pšeničné klíčky |
200 g |
Rajčata |
5 ks |
Rajčata Cherry |
6 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
200 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
300 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listy z kapusty si očistíme a opláchneme. Potom je ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit. Následně je vyjmeme a necháme oschnout. Řapíky seřízneme naplocho.
- Rýži připravíme podle návodu na obalu. Hotovou rýži vyjmeme z hrnce, necháme okapat a odložíme bokem.
- Houby důkladně očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibulku opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kolečka. Rajčata ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit, oloupeme a odstraníme jadérka. Klíčky omyjeme v chladné vodě a necháme je oschnout.
- Houby smícháme společně s klíčky, zeleninou a rýží. Dochutíme sherry, sójovou omáčkou a přidáme špetku pepře.
- Kapustové listy pokryjeme přiměřenou vrstvou hub. Poté je srolujeme do závitků a okraje přitom lehce přehneme. Závitky následně zpevníme kuchyňskou nití.