Smažená hlíva s omáčkou z bazalky
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
6 stroužek |
Hlíva ústřičná |
600 g |
Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata ponoříme do vroucí vody, odstraníme slupku a jadérka a nakrájíme na kostičky. Olivový olej smícháme s octem, osolíme, opepříme a vzniklou směsí zalijeme rajčata.
- Bazalku omyjeme, necháme oschnout, podélně nakrájíme a přidáme do zálivky. Hlívy pečlivě očistíme a odstraníme tuhé části. Na zbytku oleje osmažíme a vidličkou je rozmělníme.
- Česnek zbavíme slupky a prolisujeme k houbám. Osolíme a opepříme. Houby zalijeme zálivkou a podáváme.