Smažená hlíva s omáčkou z bazalky

Ingredience


Bazalka 1 ks
Česnek 6 stroužek
Hlíva ústřičná 600 g
Ocet vinný červený 3 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 3 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata ponoříme do vroucí vody, odstraníme slupku a jadérka a nakrájíme na kostičky. Olivový olej smícháme s octem, osolíme, opepříme a vzniklou směsí zalijeme rajčata.
  2. Bazalku omyjeme, necháme oschnout, podélně nakrájíme a přidáme do zálivky. Hlívy pečlivě očistíme a odstraníme tuhé části. Na zbytku oleje osmažíme a vidličkou je rozmělníme.
  3. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme k houbám. Osolíme a opepříme. Houby zalijeme zálivkou a podáváme.