Smažené houby v česnekovém těstíčku
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
3 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
0.1 l |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml |
Řecký jogurt |
300 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
200 g |
Žampiony čerstvé |
0.5 kg |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby pečlivě očistíme a rozkrojíme napůl. Česnek zbavíme slupky, 1 stroužek prolisujeme do citronové šťávy a opepříme. Houby necháme v této směsi marinovat.
- Žloutky oddělíme od bílků a žloutky smícháme s pivem. Bílky našleháme, dokud neztuhnou a přidáme 1 špetku soli. Našlehané bílky smícháme dohromady s moukou a máslem.
- Olej na pánvi necháme řádně rozpálit. Houby poprášíme moukou, obalíme v těstíčku a osmahneme na oleji. Houby smažíme cca 3 minuty.
- Zamícháme dohromady jogurt, zakysanou smetanu, nasekané bylinky a na závěr prolisujeme zbytek česneku. Důkladně zamícháme, osolíme a opepříme. Podáváme v omáčkovníku k osmaženým houbám.