Smažené houby v česnekovém těstíčku

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 3 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 0.1 l
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 200 ml
Řecký jogurt 300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 200 g
Žampiony čerstvé 0.5 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby pečlivě očistíme a rozkrojíme napůl. Česnek zbavíme slupky, 1 stroužek prolisujeme do citronové šťávy a opepříme. Houby necháme v této směsi marinovat.
  2. Žloutky oddělíme od bílků a žloutky smícháme s pivem. Bílky našleháme, dokud neztuhnou a přidáme 1 špetku soli. Našlehané bílky smícháme dohromady s moukou a máslem.
  3. Olej na pánvi necháme řádně rozpálit. Houby poprášíme moukou, obalíme v těstíčku a osmahneme na oleji. Houby smažíme cca 3 minuty.
  4. Zamícháme dohromady jogurt, zakysanou smetanu, nasekané bylinky a na závěr prolisujeme zbytek česneku. Důkladně zamícháme, osolíme a opepříme. Podáváme v omáčkovníku k osmaženým houbám.