Lišky v omáčce z bazalek

Ingredience


Bazalka 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Lišky čerstvé 0.5 kg
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 150 ml
Olej olivový 1 polévková lžíce
Oříšky piniové 30 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 200 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr krémový 200 g
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lišky si očistíme, opláchneme a necháme oschnout. Rajčata ponoříme do vroucí vody, oloupeme slupky a zbavíme jadérek. Spařená rajčata nakrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem zbavíme slupek a najemno nakrájíme. Bazalku omyjeme, necháme oschnout a nakrájíme podélně na tenké nudličky.
  2. Na pánvi rozpálíme máslo a olej. Následně osmahneme lišky, po chvíli přidáme česnek a cibuli a společně krátce podusíme. Mléko smícháme s vývarem a směs přilijeme na pánev. Přidáme sýr a vzniklou směs necháme 5 minut vařit.
  3. Na jiné pánvi necháme orestovat piniová semínka. Bazalku s rajčaty přidáme do houbové směsi a vše dochutíme solí, pepřem a zalijeme citronovou šťávou. Před podáváním posypeme piniovými semínky.