Lišky v omáčce z bazalek
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Lišky čerstvé |
0.5 kg |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
150 ml |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
30 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr krémový |
200 g |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lišky si očistíme, opláchneme a necháme oschnout. Rajčata ponoříme do vroucí vody, oloupeme slupky a zbavíme jadérek. Spařená rajčata nakrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem zbavíme slupek a najemno nakrájíme. Bazalku omyjeme, necháme oschnout a nakrájíme podélně na tenké nudličky.
- Na pánvi rozpálíme máslo a olej. Následně osmahneme lišky, po chvíli přidáme česnek a cibuli a společně krátce podusíme. Mléko smícháme s vývarem a směs přilijeme na pánev. Přidáme sýr a vzniklou směs necháme 5 minut vařit.
- Na jiné pánvi necháme orestovat piniová semínka. Bazalku s rajčaty přidáme do houbové směsi a vše dochutíme solí, pepřem a zalijeme citronovou šťávou. Před podáváním posypeme piniovými semínky.