Indická jehněčí polévka
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Jehněčí maso mleté |
0.25 kg |
Koriandr čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Pasta česneková |
1 kávová lžička |
Pasta zázvorová |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
0.3 l |
Vývar jehněčí |
1 l |
Garam masala |
2 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
120 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jehněčí zbavíme nečistot. Cibuli, zelené chilli a lístky koriandru nakrájíme. Jehněčí důkladně smícháme s pastou z česneku a zázvoru, nakrájenou cibulí, chilli papričkami, lístky koriandru, masalou, mletým koriandrem a špetkou soli. Směs odložíme na hodinu bokem, aby se chutě smísily.
- V míse uhněteme těsto z mouky, 1/2 lžičky soli, vajec a vody a necháme jej 2 hodiny bokem vykynout. Následně z něj pomocí válečku vyválíme placku, kterou pokrájíme na rovnoměrné čtverečky. Na čtverečky umístíme mleté maso a těsto zabalíme tak, aby nám vznikly malé plněné knedlíčky. Okraje pak potřeme bílkem.
- Vývar uvedeme k varu, vložíme do něj knedlíčky a 20 minut vaříme. Zalijeme smetanou a podáváme.