Indická jehněčí polévka

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Jehněčí maso mleté 0.25 kg
Koriandr čerstvý 0.5 polévková lžíce
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Pasta česneková 1 kávová lžička
Pasta zázvorová 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 0.3 l
Vývar jehněčí 1 l
Garam masala 2 kávová lžička
Zakysaná smetana 120 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí zbavíme nečistot. Cibuli, zelené chilli a lístky koriandru nakrájíme. Jehněčí důkladně smícháme s pastou z česneku a zázvoru, nakrájenou cibulí, chilli papričkami, lístky koriandru, masalou, mletým koriandrem a špetkou soli. Směs odložíme na hodinu bokem, aby se chutě smísily.
  2. V míse uhněteme těsto z mouky, 1/2 lžičky soli, vajec a vody a necháme jej 2 hodiny bokem vykynout. Následně z něj pomocí válečku vyválíme placku, kterou pokrájíme na rovnoměrné čtverečky. Na čtverečky umístíme mleté maso a těsto zabalíme tak, aby nám vznikly malé plněné knedlíčky. Okraje pak potřeme bílkem.
  3. Vývar uvedeme k varu, vložíme do něj knedlíčky a 20 minut vaříme. Zalijeme smetanou a podáváme.