Fusilli se zelenou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Cuketa 2 ks
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Mangold 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 kávová lžička
Těstoviny Fusilli 500 g
Víno bílé 60 ml
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.Vrátíme zpět do hrnce.
  2. Mezitím nastrouháme cukety a cibuli nakrájíme najemno. Z mangoldu odřežeme řapíky a asi 6listů natrháme na kousky. Rozehřejeme olivový olej a máslo a cibuli s cuketami na mírném ohni orestujeme. Přidáme kapary, zalijeme vínem, ochutíme solí a pepřem a za stálého míchání krátce asi 2min podusíme. Poté přidáme mangold a dusíme ještě cca 2min, až změkne.
  3. Zelenou omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.