Fusilli se zelenou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
2 ks |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Mangold |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 kávová lžička |
Těstoviny Fusilli |
500 g |
Víno bílé |
60 ml |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.Vrátíme zpět do hrnce.
- Mezitím nastrouháme cukety a cibuli nakrájíme najemno. Z mangoldu odřežeme řapíky a asi 6listů natrháme na kousky. Rozehřejeme olivový olej a máslo a cibuli s cuketami na mírném ohni orestujeme. Přidáme kapary, zalijeme vínem, ochutíme solí a pepřem a za stálého míchání krátce asi 2min podusíme. Poté přidáme mangold a dusíme ještě cca 2min, až změkne.
- Zelenou omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.