Jablonecké pivní tousty se žampionovou směsí
Ingredience
Máslo čerstvé |
25 g |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.25 dl |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 dl |
Sůl |
1 špetka |
Šunkový salám |
50 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
50 g |
Veka |
8 plátek |
Žampiony čerstvé |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Veku nakrájíme na plátky, z jedné strany je namažeme máslem, rozložíme na plech s pečicím papírem a prudce upečeme v předehřáté troubě.
- Žampiony omyjeme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, orestujeme na něm plátky žampionů, podlijeme je pivem a dusíme, až změknou. Pak k nim vmícháme smetanu a směs dochutíme solí.
- Na opečené plátky veky dáme kolečka salámu, na ně žampionovou směs, vše posypeme nastrouhaným sýrem a v troubě krátce zapečeme.
- Tousty podáváme teplé, posypané jemně nakrájenou petrželkou.