Jablonecké pivní tousty se žampionovou směsí

Ingredience


Máslo čerstvé 25 g
Petržel kudrnka 1 hrst
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.25 dl
Smetana 12% (konzumní) 0.25 dl
Sůl 1 špetka
Šunkový salám 50 g
Sýr Niva (Rokfór) 50 g
Veka 8 plátek
Žampiony čerstvé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Veku nakrájíme na plátky, z jedné strany je namažeme máslem, rozložíme na plech s pečicím papírem a prudce upečeme v předehřáté troubě.
  2. Žampiony omyjeme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, orestujeme na něm plátky žampionů, podlijeme je pivem a dusíme, až změknou. Pak k nim vmícháme smetanu a směs dochutíme solí.
  3. Na opečené plátky veky dáme kolečka salámu, na ně žampionovou směs, vše posypeme nastrouhaným sýrem a v troubě krátce zapečeme.
  4. Tousty podáváme teplé, posypané jemně nakrájenou petrželkou.