Pivní jihomoravský špíz
Ingredience
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 polévková lžíce |
Salám měkký |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žampiony čerstvé |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tvrdý sýr a salám nakrájíme na větší kostičky. Žampiony očistíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme je na poloviny.
- V misce rozšleháme vajíčka s pivem a hladkou mouku, těstíčko dochutíme pepřem a solí. Připravené kousky sýra a salámu a půlky žampionů v něm obalujeme a postupně střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle.
- Špízy pečeme ve větší pánvi na rozpáleném oleji, v průběhu pečení je obracíme.