Pivní jihomoravský špíz

Ingredience


Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2 polévková lžíce
Salám měkký 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Žampiony čerstvé 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvrdý sýr a salám nakrájíme na větší kostičky. Žampiony očistíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme je na poloviny.
  2. V misce rozšleháme vajíčka s pivem a hladkou mouku, těstíčko dochutíme pepřem a solí. Připravené kousky sýra a salámu a půlky žampionů v něm obalujeme a postupně střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle.
  3. Špízy pečeme ve větší pánvi na rozpáleném oleji, v průběhu pečení je obracíme.