Klobásy dušené v černém pivu
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Klobása uzená |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0.4 dl |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibule oloupeme a nakrájíme najemno.
- V pánvi rozehřejeme sádlo a ze všech stran na něm opečeme klobásy. Pak přisypeme cibuli, necháme ji zesklovatět, zaprášíme moukou a krátce ji osmažíme. Do pánve přilijeme pivo, podle chuti přidáme pepř a sůl, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 15 minut.
- Petrželku omyjeme studenou vodou, necháme okapat a najemno ji nasekáme.
- Dušené klobásy podáváme teplé, posypané nakrájenou petrželkou.