Klobásy dušené v černém pivu

Ingredience


Cibule 2 ks
Klobása uzená 4 ks
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 0.4 dl
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno.
  2. V pánvi rozehřejeme sádlo a ze všech stran na něm opečeme klobásy. Pak přisypeme cibuli, necháme ji zesklovatět, zaprášíme moukou a krátce ji osmažíme. Do pánve přilijeme pivo, podle chuti přidáme pepř a sůl, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 15 minut.
  3. Petrželku omyjeme studenou vodou, necháme okapat a najemno ji nasekáme.
  4. Dušené klobásy podáváme teplé, posypané nakrájenou petrželkou.