Guláš z buřtů
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Feferony |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 l |
Špekáčky |
600 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Buřty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme, polovinu jedné nakrájíme na kolečka a zbytek nakrájíme najemno. Feferonku rozřízneme, zbavíme jadérek, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.
- V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm drobně nakrájenou cibuli, přimícháme papriku, přidáme nakrájené buřty a prudce je opečeme. Pak směs zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme pivo, dochutíme pepřem a solí, přimícháme nakrájenou feferonku a dusíme pod pokličkou, až jsou buřty měkké. V průběhu dušení podléváme pivem a vodou.
- Guláš rozdělíme na servírovací talíře, na porce dáme kolečka cibule a podáváme.