Guláš z buřtů

Ingredience


Cibule 2 ks
Feferony 1 ks
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.5 l
Špekáčky 600 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Buřty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme, polovinu jedné nakrájíme na kolečka a zbytek nakrájíme najemno. Feferonku rozřízneme, zbavíme jadérek, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm drobně nakrájenou cibuli, přimícháme papriku, přidáme nakrájené buřty a prudce je opečeme. Pak směs zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme pivo, dochutíme pepřem a solí, přimícháme nakrájenou feferonku a dusíme pod pokličkou, až jsou buřty měkké. V průběhu dušení podléváme pivem a vodou.
  3. Guláš rozdělíme na servírovací talíře, na porce dáme kolečka cibule a podáváme.