Chalupářský pivní špíz

Ingredience


Cibule 1 ks
Kabanos 400 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.5 dl
Slanina vepřová 120 g
Strouhanka 150 g
Sýr Eidam uzený 45% 200 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kabanos a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu a uzený sýr na plátky.
  2. V misce rozšleháme vajíčka s pivem.
  3. Na grilovací jehlu střídavě napichujeme připravený kabanos, cibuli, slaninu a sýr. Vše na jehle k sobě těsně přimáčkneme, obalíme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vajíčkách a nakonec ve strouhance.
  4. Ve velké pánvi nebo ohnivzdorné míse, případně v pekáči, rozehřejeme olej a špízy na něm smažíme ze všech stran.