Chalupářský pivní špíz
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kabanos |
400 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 dl |
Slanina vepřová |
120 g |
Strouhanka |
150 g |
Sýr Eidam uzený 45% |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kabanos a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu a uzený sýr na plátky.
- V misce rozšleháme vajíčka s pivem.
- Na grilovací jehlu střídavě napichujeme připravený kabanos, cibuli, slaninu a sýr. Vše na jehle k sobě těsně přimáčkneme, obalíme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vajíčkách a nakonec ve strouhance.
- Ve velké pánvi nebo ohnivzdorné míse, případně v pekáči, rozehřejeme olej a špízy na něm smažíme ze všech stran.