Špagetová hnízda
Ingredience
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Rajčata |
1 kg |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Špagety, Makarony |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vydlabeme rajčata, osolíme a opepříme.
- Uvaříme špagety v osolené vodě a slijeme.
- Slaninu osmahneme, rozmícháme žloutek se smetanou a petrželkou, osolíme a opepříme. Na slanině osmahneme špagety a přelijeme smetanovou směsí. Povaříme do zhoustnutí.
- Rajčata naplníme směsí špaget.
- Na rajčata položíme tuhý sníh ušlehaný z bílků, posypeme sýrem a zapečeme.