Těstoviny s bazalkou a omáčkou z rajčat

Ingredience


Bazalka 10 g
Česnek 2 stroužek
Olej olivový 45 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 3 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Těstoviny konzumní 450 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny povaříme ve slané vodě. Následně je scedíme, propláchneme v ohřáté vodě a odložíme bokem oschnout.
  2. Na pánvi s olivovým olejem osmahneme česnek, rajčata a špetku soli a špetku pepře. Smažíme za občasného míchání 15 minut. Těstoviny umístíme na pánev, řádně zamícháme a stále mícháme. Vaříme ještě několik minut. Směs zasypeme nakrájenou bazalkou. Můžeme podávat.