Těstoviny s bazalkou a omáčkou z rajčat
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový |
45 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Těstoviny konzumní |
450 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny povaříme ve slané vodě. Následně je scedíme, propláchneme v ohřáté vodě a odložíme bokem oschnout.
- Na pánvi s olivovým olejem osmahneme česnek, rajčata a špetku soli a špetku pepře. Smažíme za občasného míchání 15 minut. Těstoviny umístíme na pánev, řádně zamícháme a stále mícháme. Vaříme ještě několik minut. Směs zasypeme nakrájenou bazalkou. Můžeme podávat.