Dršťky v jablečném moštu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
20 ml |
Dršťky vařené |
800 g |
Hovězí vývar základní |
2 dl |
Kmín drcený |
20 g |
Kompot jablečný |
150 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mošt jablečný |
2 dl |
Pepř černý mletý |
7 g |
Sůl |
10 g |
Tymián sušený |
3 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Na rozpáleném másle necháme zpěnit nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené předavřené dršťky a 5 minut podusíme. Zalijeme moštem a vývarem, osolíme, okořeníme a zakryté zvolna dusíme 30 minut.
- Odstavené dochutíme citronovou šťávou a podáváme obložené plátky kompotovaného jablka.