Dršťky v jablečném moštu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 20 ml
Dršťky vařené 800 g
Hovězí vývar základní 2 dl
Kmín drcený 20 g
Kompot jablečný 150 g
Máslo čerstvé 40 g
Mošt jablečný 2 dl
Pepř černý mletý 7 g
Sůl 10 g
Tymián sušený 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpáleném másle necháme zpěnit nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené předavřené dršťky a 5 minut podusíme. Zalijeme moštem a vývarem, osolíme, okořeníme a zakryté zvolna dusíme 30 minut.
  2. Odstavené dochutíme citronovou šťávou a podáváme obložené plátky kompotovaného jablka.