Nadívané kuře na víně

Ingredience


Cibule 2 ks
Kuře 1.2 kg
Majoránka 5 g
Máslo čerstvé 100 g
Maso mleté - mix 200 g
Muškátový oříšek 2 g
Pepř černý mletý 6 g
Sůl 10 g
Víno bílé 6 dl
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mleté maso s 1 drobně nakrájenou cibulí, osolíme, okořeníme a vzniklou nádivkou kuře napěchujeme. Otvor zašijeme a kuře necháme chvíli uležet. Zatím na pekáči na másle osmahneme druhou cibuli nadrobno, na tento základ vložíme kuře a opečeme ze všech stran. Zalijeme polovinou vína a dáme péct do středně vyhřáté trouby na hodinu, průběžně poléváme zbytkem vína a výpekem. Nakonec přidáme plátky žampionů a dopečeme ještě 8 minut. Hotové kuře naporcujeme a podáváme se šťávou, obložené houbami.