Nadívané kuře na víně
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kuře |
1.2 kg |
Majoránka |
5 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Maso mleté - mix |
200 g |
Muškátový oříšek |
2 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Sůl |
10 g |
Víno bílé |
6 dl |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V míse smícháme mleté maso s 1 drobně nakrájenou cibulí, osolíme, okořeníme a vzniklou nádivkou kuře napěchujeme. Otvor zašijeme a kuře necháme chvíli uležet. Zatím na pekáči na másle osmahneme druhou cibuli nadrobno, na tento základ vložíme kuře a opečeme ze všech stran. Zalijeme polovinou vína a dáme péct do středně vyhřáté trouby na hodinu, průběžně poléváme zbytkem vína a výpekem. Nakonec přidáme plátky žampionů a dopečeme ještě 8 minut. Hotové kuře naporcujeme a podáváme se šťávou, obložené houbami.