Těsto na pizzu semolinové

Ingredience


Cukr krupice 20 g
Droždí sušené 14 g
Mouka pšeničná hladká T 650 800 g
Mouka pšeničná - Semolina 200 g
Sůl mořská 20 g
Voda pitná 650 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem, vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
  2. Těsto na pizzu bychom měli připravovat asi půl hodiny před použitím.