Těsto na pizzu semolinové
Ingredience
Cukr krupice |
20 g |
Droždí sušené |
14 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 g |
Mouka pšeničná - Semolina |
200 g |
Sůl mořská |
20 g |
Voda pitná |
650 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem, vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
- Těsto na pizzu bychom měli připravovat asi půl hodiny před použitím.