Rajčatová omáčka na pizzu
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Česnek |
1 stroužek |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl mořská |
8 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme.
- V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.
- Vychladlou omáčku používáme na potírání těsta na pizzu před zdobením.