Mnichovský řízek s cibulí

Ingredience


Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Strouhanka 6 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Telecí kýta 800 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněnou, omytou a osušenou telecí kýtu nakrájíme na plátky přes vlákno. Plátky by měly být silné přibližně 2 cm. Očistíme cibule a velmi jemně je nastrouháme. Řízky osolíme, opepříme, naklepeme, potřeme z každé strany cibulí a posypeme strouhankou z rohlíků.
  2. Strouhanku (dřevěnou paličkou) "zaklepeme" do řízků.
  3. V misce vyšleháme vejce se 2 špetkami soli. V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej s máslem a řízky zprudka osmažíme z každé strany dozlatova a hned je servírujeme.