Mnichovský řízek s cibulí
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
6 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Telecí kýta |
800 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Odblaněnou, omytou a osušenou telecí kýtu nakrájíme na plátky přes vlákno. Plátky by měly být silné přibližně 2 cm. Očistíme cibule a velmi jemně je nastrouháme. Řízky osolíme, opepříme, naklepeme, potřeme z každé strany cibulí a posypeme strouhankou z rohlíků.
- Strouhanku (dřevěnou paličkou) "zaklepeme" do řízků.
- V misce vyšleháme vejce se 2 špetkami soli. V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej s máslem a řízky zprudka osmažíme z každé strany dozlatova a hned je servírujeme.