Pizza s bramborami a mozzarellou

Ingredience


Cukr krupice 20 g
Droždí sušené 14 g
Mouka pšeničná hladká T 650 800 g
Mouka pšeničná - Semolina 200 g
Sůl mořská 20 g
Voda pitná 650 ml
Bazalka 10 g
Česnek 1 stroužek
Olej olivový extra panenský 30 ml
Pepř černý mletý 2 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl mořská 8 g
Brambory vařené ve slupce 1400 g
Citronová šťáva 15 ml
Mozzarella 680 g
Olej olivový extra panenský 30 ml
Pepř černý mletý 2 g
Rozmarýn čerstvý 4 g
Sůl 8 g
Tymián čerstvý 4 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
  2. Česnek nakrájíme na tenké plátky, v rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.
  3. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu, rozmarýn, zakápneme citronovou šťávou, zalijeme trochou olivového oleje a promícháme. Těsto pomažeme rajčatovou omáčkou, poházíme ochucenými bramborami, mezery vyplníme kousky mozzarelly a upečeme.
  4. Hotovou pizzu upravíme na velký servírovací talíř, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.