Hovězí polévka Brunoise

Ingredience


Celer bulvový 30 g
Fazolové lusky zelené 40 g
Hrášek 40 g
Kapusta hlávková 40 g
Karotka 30 g
Květák 40 g
Voda pitná 200 ml
Celer bulvový 100 g
Cibule 1 ks
Hovězí maso přední 500 g
Kuřecí křídla 50 g
Kuřecí krk 50 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Pórek 1 ks
Sůl 1 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
Žaludky drůbeží 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celer a karotku nakrájíme na drobné kostky, kapustu na tenké proužky, fazolové lusky na centimetrové kousky, květák rozebereme na růžičky a hrášek vyloupeme z lusků.
  2. Z přecezeného hovězího vývaru odebereme 250 ml, přidáme vodu a přivedeme k varu.
  3. Přidáme připravenou zeleninu, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut, dokud zelenina nezměkne. Uvařenou zeleninu i se zbytkem vývaru, ve kterém se vařila, rozdělíme do talířů nebo do misek, zalijeme horkým hovězím vývarem a ihned podáváme.
  4. Minutkový hovězí vývar [50236]:
  5. Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.