Hovězí polévka Brunoise
Ingredience
Celer bulvový |
30 g |
Fazolové lusky zelené |
40 g |
Hrášek |
40 g |
Kapusta hlávková |
40 g |
Karotka |
30 g |
Květák |
40 g |
Voda pitná |
200 ml |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
500 g |
Kuřecí křídla |
50 g |
Kuřecí krk |
50 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
Žaludky drůbeží |
80 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Celer a karotku nakrájíme na drobné kostky, kapustu na tenké proužky, fazolové lusky na centimetrové kousky, květák rozebereme na růžičky a hrášek vyloupeme z lusků.
- Z přecezeného hovězího vývaru odebereme 250 ml, přidáme vodu a přivedeme k varu.
- Přidáme připravenou zeleninu, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut, dokud zelenina nezměkne. Uvařenou zeleninu i se zbytkem vývaru, ve kterém se vařila, rozdělíme do talířů nebo do misek, zalijeme horkým hovězím vývarem a ihned podáváme.
-
- Minutkový hovězí vývar [50236]:
- Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.