Kuře na houbách a víně
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
5 stroužek |
Houby čerstvé |
300 g |
Karotka |
120 g |
Kuřecí prsa |
800 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
200 g |
Slanina vepřová |
180 g |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Víno červené |
500 ml |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Karotku a česnek očistíme a nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno, houby očistíme a nakrájíme na kousky, slaninu nakrájíme na kostičky. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na větší kousky, šalotky rozpůlíme.
- Mrkev s kořením, česnekem, petrželovou natí, olejem a solí povaříme ve víně a necháme vychladit. Do marinády vložíme porce kuřete a pod fólií necháme v chladničce přes noc marinovat.
- V kastrole rozpustíme slaninu, na ni vložíme porce kuřete, cibulky, osmažíme, přelijeme polovinou scezené marinády a pod přikrytím dusíme, až je maso téměř měkké. Poté přimícháme houby, Solamyl namočený ve vodě, zalijeme zbylou marinádou a chvilku podusíme.