Kuře na houbách a víně

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 5 stroužek
Houby čerstvé 300 g
Karotka 120 g
Kuřecí prsa 800 g
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalotka 200 g
Slanina vepřová 180 g
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 kávová lžička
Víno červené 500 ml
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Karotku a česnek očistíme a nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno, houby očistíme a nakrájíme na kousky, slaninu nakrájíme na kostičky. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na větší kousky, šalotky rozpůlíme.
  2. Mrkev s kořením, česnekem, petrželovou natí, olejem a solí povaříme ve víně a necháme vychladit. Do marinády vložíme porce kuřete a pod fólií necháme v chladničce přes noc marinovat.
  3. V kastrole rozpustíme slaninu, na ni vložíme porce kuřete, cibulky, osmažíme, přelijeme polovinou scezené marinády a pod přikrytím dusíme, až je maso téměř měkké. Poté přimícháme houby, Solamyl namočený ve vodě, zalijeme zbylou marinádou a chvilku podusíme.