Pohanková kaše s masem a zeleninou
Ingredience
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová - Tamari |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 ks |
Pohanka |
250 g |
Sůl |
2 g |
Vegeta |
2 polévková lžíce |
Vepřová kýta |
350 g |
Voda pitná |
2.5 l |
Cibule |
1 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Namočenou a propranou pohanku zalijeme vroucí vodou a necháme na teplém místě stát asi 15 minut, aby kaše došla.
- Maso, cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji. Orestovanou zeleninu s masem osolíme, zalijeme asi litrem vody a dusíme do doby, než je maso měkké. Když maso změkne, směs ochutíme kořením Vegetou, solí a sójovou omáčkou Tamari.
- Přimícháme připravenou pohankovou kaši a na závěr přimícháme sterilovaný hrášek. Pohankovou kaši s masem promícháme a podáváme teplou.