Pohanková kaše s masem a zeleninou

Ingredience


Olej stolní 2 polévková lžíce
Omáčka sojová - Tamari 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 ks
Pohanka 250 g
Sůl 2 g
Vegeta 2 polévková lžíce
Vepřová kýta 350 g
Voda pitná 2.5 l
Cibule 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Namočenou a propranou pohanku zalijeme vroucí vodou a necháme na teplém místě stát asi 15 minut, aby kaše došla.
  2. Maso, cibuli a papriku nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji. Orestovanou zeleninu s masem osolíme, zalijeme asi litrem vody a dusíme do doby, než je maso měkké. Když maso změkne, směs ochutíme kořením Vegetou, solí a sójovou omáčkou Tamari.
  3. Přimícháme připravenou pohankovou kaši a na závěr přimícháme sterilovaný hrášek. Pohankovou kaši s masem promícháme a podáváme teplou.