Jahodové knedlíky z tvarohového těsta pro celiatiky
Ingredience
Cukr moučkový |
200 g |
Jahody zahradní |
1 kg |
Kukuřičná krupice T 600 |
130 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka bezlepková |
150 g |
Sůl |
2 g |
Tvaroh měkký |
300 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kilogram jahod odstopkujeme, propláchneme a nakrájíme na kousky. Měkký tvaroh, celé vejce, bezlepkovou mouku a bezlepkovou krupici a špetku soli zpracujeme do vláčného těsta. Z těsta uděláme malé válečky, které zlehka rozmáčkneme, naplníme očištěnými jahodami a vytvarujeme důkladně uzavřenou kuličku, aby ovoce nevypadlo. Hotové kuličky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut. O tom, že jsou knedlíky hotové, se přesvědčíme tak, že jeden knedlík rozkrojíme a pohledem zjistíme, jestli je těsto vařené i uvnitř knedlíku. Tyto ovocné knedlíky podáváme teplé s rozpuštěným máslem, sypané moučkovým cukrem.