Kotlety smažené v pivním těstě
Ingredience
Brambory |
200 g |
Česnek |
2 stroužek |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 dl |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové kotlety |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí.
- Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Přidáme k nim nastrouhaný sýr, vajíčka a mouku, přilijeme pivo a vše smícháme do hladkého těstíčka.
- Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v připraveném těstíčku.
- V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm zvolna z obou stran usmažíme, až jsou měkké a mají zlatavou barvu.