Pastevecká kaše s medem z Chvalšin
Ingredience
Borůvky |
4 polévková lžíce |
Jablka |
2 ks |
Jahody lesní |
4 polévková lžíce |
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Ořechy lískové |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
8 polévková lžíce |
Smetana zakysaná 15% |
2 polévková lžíce |
Třešně |
6 polévková lžíce |
Višně |
6 polévková lžíce |
Voda pitná |
16 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme do mísy a zalijeme vodou. Necháme je nabobtnat, přimícháme 4 lžíce medu, pokrájené lískové a vlašské ořechy.
- Omyjeme a vypeckujeme třešně "ptačky", višně, borůvky a lesní jahody. Omytá jablka rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a jablka nakrájíme na kostičky i se slupkou.
- Ovoce přimícháme do vloček, rozdělíme do misek, na každou porci dáme lžíci kvalitní zakysané smetany a hned podáváme.