Pastevecká kaše s medem z Chvalšin

Ingredience


Borůvky 4 polévková lžíce
Jablka 2 ks
Jahody lesní 4 polévková lžíce
Med včelí 4 polévková lžíce
Ořechy lískové 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 2 polévková lžíce
Ovesné vločky 8 polévková lžíce
Smetana zakysaná 15% 2 polévková lžíce
Třešně 6 polévková lžíce
Višně 6 polévková lžíce
Voda pitná 16 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme do mísy a zalijeme vodou. Necháme je nabobtnat, přimícháme 4 lžíce medu, pokrájené lískové a vlašské ořechy.
  2. Omyjeme a vypeckujeme třešně "ptačky", višně, borůvky a lesní jahody. Omytá jablka rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a jablka nakrájíme na kostičky i se slupkou.
  3. Ovoce přimícháme do vloček, rozdělíme do misek, na každou porci dáme lžíci kvalitní zakysané smetany a hned podáváme.