Třešňová bublanina se šlehačkou

Ingredience


Cukr moučkový 20 g
Cukr vanilka 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 20 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka bezlepková 320 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Třešně 0.5 kg
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Třešně opláchneme, vypeckujeme a necháme okapat.
  2. V míse ušleháme šlehačku s cukrem, vanilkovým cukrem a s celými vejci. Potom pomalu přimícháme mouku s kypřicím práškem a dobře promícháme. Těsto vlijeme na hlubší pekáč, vymazaný máslem a vysypaný dvěma lžícemi bezlepkové mouky a na povrch těsta rozložíme okapané třešně.
  3. Bublaninu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Bublaninu podáváme vychladlou, jako moučník.