Třešňová bublanina se šlehačkou
Ingredience
Cukr moučkový |
20 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
20 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka bezlepková |
320 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Třešně |
0.5 kg |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Třešně opláchneme, vypeckujeme a necháme okapat.
- V míse ušleháme šlehačku s cukrem, vanilkovým cukrem a s celými vejci. Potom pomalu přimícháme mouku s kypřicím práškem a dobře promícháme. Těsto vlijeme na hlubší pekáč, vymazaný máslem a vysypaný dvěma lžícemi bezlepkové mouky a na povrch těsta rozložíme okapané třešně.
- Bublaninu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Bublaninu podáváme vychladlou, jako moučník.