Šumavské bramborové knedlíky se zelím

Ingredience


Brambory 1 kg
Cibule 1 ks
Mouka polohrubá 150 g
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Slanina vepřová 100 g
Sůl 3 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
Zelí kysané 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky. Kysané zelí necháme v cedníku okapat. Cibuli, slaninu a zelí pak v míse důkladně promícháme.
  2. Brambory omyjeme a v dostatečném množství osolené vody je ve slupce uvaříme. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme k nim vajíčka, mouku a sůl, směs promícháme a vypracujeme těsto. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozdělíme na 12 až 16 dílů.
  3. Díly těsta rozválíme, na každý dáme směs zelí, cibule a slaniny, zabalíme je do tvaru knedlíků a vaříme v osolené vodě přibližně 10 minut.
  4. V pánvi rozehřejeme sádlo, kterým porce plněných knedlíků na talířích přelijeme.