Šumavské bramborové knedlíky se zelím
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cibule |
1 ks |
Mouka polohrubá |
150 g |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
3 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
Zelí kysané |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky. Kysané zelí necháme v cedníku okapat. Cibuli, slaninu a zelí pak v míse důkladně promícháme.
- Brambory omyjeme a v dostatečném množství osolené vody je ve slupce uvaříme. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme k nim vajíčka, mouku a sůl, směs promícháme a vypracujeme těsto. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozdělíme na 12 až 16 dílů.
- Díly těsta rozválíme, na každý dáme směs zelí, cibule a slaniny, zabalíme je do tvaru knedlíků a vaříme v osolené vodě přibližně 10 minut.
- V pánvi rozehřejeme sádlo, kterým porce plněných knedlíků na talířích přelijeme.