Pstruh plněný houbami a slaninou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 400 g
Kmín drcený 2 špetka
Máslo čerstvé 40 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Pstruh 4 ks
Slanina vepřová 8 plátek
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme ji najemno.
  2. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, opečeme na něm nakrájenou cibuli a česnek, pak ještě krátce orestujeme plátky hub. Ke směsi přimícháme nakrájenou petrželku, dochutíme ji kmínem, paprikou, pepřem a solí, důkladně promícháme a necháme vychladnout.
  3. Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a do břišní dutiny jim vložíme plátek slaniny a připravenou houbovou směs. Ryby rozložíme do olejem vymazané zapékací mísy, lehce je opepříme a okmínujeme, polijeme rozpuštěným zbylým máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut.