Pstruh plněný houbami a slaninou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
400 g |
Kmín drcený |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Pstruh |
4 ks |
Slanina vepřová |
8 plátek |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme ji najemno.
- V pánvi rozehřejeme polovinu másla, opečeme na něm nakrájenou cibuli a česnek, pak ještě krátce orestujeme plátky hub. Ke směsi přimícháme nakrájenou petrželku, dochutíme ji kmínem, paprikou, pepřem a solí, důkladně promícháme a necháme vychladnout.
- Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a do břišní dutiny jim vložíme plátek slaniny a připravenou houbovou směs. Ryby rozložíme do olejem vymazané zapékací mísy, lehce je opepříme a okmínujeme, polijeme rozpuštěným zbylým máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut.