Šumavský trhanec
Ingredience
Cukr krystal |
60 g |
Cukr moučkový |
40 g |
Cukr vanilka |
2 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
5 g |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
0.4 dl |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Rozinky tmavé |
50 g |
Skořice mletá |
2 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse rozšleháme vajíčka s mlékem, přisypeme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, skořici, rozinky a sůl. Vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet.
- Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a najemno je nasekáme.
- V pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme po částech placky z těsta. Ihned po vložení těsta do pánve ho vždy posypeme nasekanými mandlemi a při obracení roztrháme vidličkou. Každou porci na závěr smažení lehce posypeme krystalovým cukrem a necháme ho zkaramelizovat.
- Trhanec na talíři posypeme moučkovým cukrem a podáváme.