Šumavský trhanec

Ingredience


Cukr krystal 60 g
Cukr moučkový 40 g
Cukr vanilka 2 ks
Kypřicí prášek do pečiva 5 g
Mandle 50 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 0.4 dl
Mouka pšeničná hladká 250 g
Rozinky tmavé 50 g
Skořice mletá 2 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse rozšleháme vajíčka s mlékem, přisypeme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, skořici, rozinky a sůl. Vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet.
  2. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a najemno je nasekáme.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme po částech placky z těsta. Ihned po vložení těsta do pánve ho vždy posypeme nasekanými mandlemi a při obracení roztrháme vidličkou. Každou porci na závěr smažení lehce posypeme krystalovým cukrem a necháme ho zkaramelizovat.
  4. Trhanec na talíři posypeme moučkovým cukrem a podáváme.