Staročeská pivní polévka s chlebem

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Chléb konzumní 30 g
Hovězí maso přední 0.5 kg
Kmín mletý 1 špetka
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.5 dl
Smetana 12% (konzumní) 2.5 dl
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme společně s masem doměkka v osolené vodě.
  2. Chléb nakrájíme na větší kostky, zalijeme ho v misce pivem a necháme změknout.
  3. Vývar přecedíme, do čistého přilijeme pivo s chlebem a necháme ho zcela rozvařit. Polévku dochutíme kmínem, vmícháme do ní rozšlehaná vajíčka, pak ji osolíme a nakonec zjemníme přimícháním smetany.