Staročeská pivní polévka s chlebem
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Chléb konzumní |
30 g |
Hovězí maso přední |
0.5 kg |
Kmín mletý |
1 špetka |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 dl |
Smetana 12% (konzumní) |
2.5 dl |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme společně s masem doměkka v osolené vodě.
- Chléb nakrájíme na větší kostky, zalijeme ho v misce pivem a necháme změknout.
- Vývar přecedíme, do čistého přilijeme pivo s chlebem a necháme ho zcela rozvařit. Polévku dochutíme kmínem, vmícháme do ní rozšlehaná vajíčka, pak ji osolíme a nakonec zjemníme přimícháním smetany.