Pohankové škubánky

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Mléko plnotučné 1 l
Mouka pohanková 500 g
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pohankovou mouku dáme do osolené vody a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a "knedlík", který se během vaření vytvoří, otočíme a pomalu vaříme dalších 15 minut. V zapékací míse si rozehřejeme sádlo, opatrně knedlík vyjmeme děrovanými vařečkami a vložíme jej na rozpálené sádlo. Vidličkami pohankový knedlík roztrháme a škubánky dáme do trouby, rozehřáté na 220 °C. Pečeme přibližně 10 minut, jen než se vypaří přebytečná voda.
  2. Mezitím si vysmažíme dozlatova slaninu, pokrájenou na malé kostičky. Pohankové škubánky promícháme se škvarky ze slaniny a podáváme s mlékem.