Pohankové škubánky
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Mléko plnotučné |
1 l |
Mouka pohanková |
500 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pohankovou mouku dáme do osolené vody a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a "knedlík", který se během vaření vytvoří, otočíme a pomalu vaříme dalších 15 minut. V zapékací míse si rozehřejeme sádlo, opatrně knedlík vyjmeme děrovanými vařečkami a vložíme jej na rozpálené sádlo. Vidličkami pohankový knedlík roztrháme a škubánky dáme do trouby, rozehřáté na 220 °C. Pečeme přibližně 10 minut, jen než se vypaří přebytečná voda.
- Mezitím si vysmažíme dozlatova slaninu, pokrájenou na malé kostičky. Pohankové škubánky promícháme se škvarky ze slaniny a podáváme s mlékem.