Okoun na smetaně s žampiony
Ingredience
Citronová šťáva |
30 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Okoun - filety |
800 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
7 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
10 ml |
Muškátový oříšek |
3 g |
Pepř bílý |
3 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
3 dl |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
2 dl |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky z okouna nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, worcesterem a poprášíme hladkou moukou. Na rozpuštěném másle nejdříve zprudka opečeme, potom na mírném ohni necháme podusit.
- V rendlíku zatím smícháme smetanu s vínem, osolíme, okořeníme a necháme 5 minut povařit. Porce ryby rozložíme na talíře a ve výpeku na pánvi orestujeme plátky žampionů. Porce ryby obložíme žampiony a přelijeme omáčkou, ozdobíme nasekanou petrželkou.