Okoun na smetaně s žampiony

Ingredience


Citronová šťáva 30 ml
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Okoun - filety 800 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Sůl 7 g
Worcester (worcesterská omáčka) 10 ml
Muškátový oříšek 3 g
Pepř bílý 3 g
Smetana 16% (pochoutková) 3 dl
Sůl 5 g
Víno bílé 2 dl
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky z okouna nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, worcesterem a poprášíme hladkou moukou. Na rozpuštěném másle nejdříve zprudka opečeme, potom na mírném ohni necháme podusit.
  2. V rendlíku zatím smícháme smetanu s vínem, osolíme, okořeníme a necháme 5 minut povařit. Porce ryby rozložíme na talíře a ve výpeku na pánvi orestujeme plátky žampionů. Porce ryby obložíme žampiony a přelijeme omáčkou, ozdobíme nasekanou petrželkou.