Pizza česneková

Ingredience


Cukr krupice 20 g
Droždí sušené 14 g
Mouka pšeničná hladká T 650 800 g
Mouka pšeničná - Semolina 200 g
Sůl mořská 20 g
Voda pitná 650 ml
Česnek 160 g
Olej olivový extra panenský 120 g
Pepř černý mletý 10 g
Petržel kudrnka 100 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
  2. Stroužky česneku prolisujeme, vložíme do misky, zalijeme olivovým olejem a promícháme, petrželku posekáme najemno. Těsto potřeme česnekovou směsí, posypeme petrželkou, osolíme, hodně opepříme a těsto na několika místech prořízneme. Pizzu upečeme dozlatova a podáváme. Můžeme ji nalámat na menší kusy a podávat jako chléb.