Pizza česneková
Ingredience
Cukr krupice |
20 g |
Droždí sušené |
14 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 g |
Mouka pšeničná - Semolina |
200 g |
Sůl mořská |
20 g |
Voda pitná |
650 ml |
Česnek |
160 g |
Olej olivový extra panenský |
120 g |
Pepř černý mletý |
10 g |
Petržel kudrnka |
100 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
- Stroužky česneku prolisujeme, vložíme do misky, zalijeme olivovým olejem a promícháme, petrželku posekáme najemno. Těsto potřeme česnekovou směsí, posypeme petrželkou, osolíme, hodně opepříme a těsto na několika místech prořízneme. Pizzu upečeme dozlatova a podáváme. Můžeme ji nalámat na menší kusy a podávat jako chléb.