Kakaová buchta s polevou

Ingredience


Cukr moučkový 200 g
Kakao 40 g
Kypřicí prášek do pečiva 40 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka bezlepková Mantler 300 g
Olej stolní 3 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Cukr moučkový 200 g
Kakao 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Buchta:
  2. Nejprve promísíme mouku, cukr a kakao s práškem do pečiva. Do této směsi postupně přidáváme vejce, mléko, rozehřáté máslo a olej. Vše zpracujeme do hladkého těsta a vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Zapíchnutím špejle do těsta při pečení vyzkoušíme, jestli je buchta hotová.
  3. Po upečení, ještě na horkou buchtu rozlejeme kávovou polevu a necháme vystydnout. Kakaovník podáváme jako moučník, vychlazený.
  4. Poleva:
  5. Máslo rozmícháme s cukrem a kakaem a horkou vodou do hladka. Touto polevou ihned po dopečení polejeme hotovou kakaovou buchtu.