Kakaová buchta s polevou
Ingredience
Cukr moučkový |
200 g |
Kakao |
40 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
40 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka bezlepková Mantler |
300 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr moučkový |
200 g |
Kakao |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Buchta:
- Nejprve promísíme mouku, cukr a kakao s práškem do pečiva. Do této směsi postupně přidáváme vejce, mléko, rozehřáté máslo a olej. Vše zpracujeme do hladkého těsta a vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Zapíchnutím špejle do těsta při pečení vyzkoušíme, jestli je buchta hotová.
- Po upečení, ještě na horkou buchtu rozlejeme kávovou polevu a necháme vystydnout. Kakaovník podáváme jako moučník, vychlazený.
- Poleva:
- Máslo rozmícháme s cukrem a kakaem a horkou vodou do hladka. Touto polevou ihned po dopečení polejeme hotovou kakaovou buchtu.