Filety z mořského ďasa s ochucenou rýží

Ingredience


Bobkový list 12 ks
Česnek 5 stroužek
Cibule 60 g
Klobása Chorizo 50 g
Krevety tygří - loupané 50 g
Mořský ďas 600 g
Mušle slávky 100 g
Olej olivový 25 ml
Olej slunečnicový 30 ml
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel kudrnka 15 g
Rajčata 150 g
Rýže loupaná 150 g
Šafrán 1 g
Sůl 12 g
Vývar rybí 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí filety osolíme, opepříme a z jedné strany maso třikrát nařízneme. Do zářezů vložíme po jednom bobkové listy, celý filet podélně propíchneme jehlou i s listy, čímž listy upevníme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme filety a zprudka osmažíme z obou stran.
  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek najemno posekáme, klobásu a rajčata nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, česnek, klobásu, rajčata, osmahneme, až se odpaří všechna tekutina, přisypeme rýži, krátce orestujeme, přidáme mletou papriku, šafrán, přilijeme vývar a za stálého míchání povaříme 12 minut. Nyní přidáme mušle a krevety a povaříme dalších 5 minut. Hrnec odstavíme, osolíme, opepříme a přimícháme posekanou petrželku.
  4. Na každý talíř upravíme kopeček rýže, přiložíme smaženou rybu, ozdobíme mušlemi a podáváme.