Filety z mořského ďasa s ochucenou rýží
Ingredience
Bobkový list |
12 ks |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
60 g |
Klobása Chorizo |
50 g |
Krevety tygří - loupané |
50 g |
Mořský ďas |
600 g |
Mušle slávky |
100 g |
Olej olivový |
25 ml |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel kudrnka |
15 g |
Rajčata |
150 g |
Rýže loupaná |
150 g |
Šafrán |
1 g |
Sůl |
12 g |
Vývar rybí |
300 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybí filety osolíme, opepříme a z jedné strany maso třikrát nařízneme. Do zářezů vložíme po jednom bobkové listy, celý filet podélně propíchneme jehlou i s listy, čímž listy upevníme.
- V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme filety a zprudka osmažíme z obou stran.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek najemno posekáme, klobásu a rajčata nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, česnek, klobásu, rajčata, osmahneme, až se odpaří všechna tekutina, přisypeme rýži, krátce orestujeme, přidáme mletou papriku, šafrán, přilijeme vývar a za stálého míchání povaříme 12 minut. Nyní přidáme mušle a krevety a povaříme dalších 5 minut. Hrnec odstavíme, osolíme, opepříme a přimícháme posekanou petrželku.
- Na každý talíř upravíme kopeček rýže, přiložíme smaženou rybu, ozdobíme mušlemi a podáváme.