Sluky na víně
Ingredience
Máslo čerstvé |
150 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Slanina vepřová |
100 g |
Sluka lesní |
2 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Pepř cayenský |
0.5 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Sůl |
3 špetka |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Několik dnů odležené sluky oškubeme, stáhneme kůži, vykucháme a dobře omyjeme. Očištěné a osušené sluky osolíme, okořeníme černým pepřem, svážeme, obalíme do plátků slaniny, nakonec je ovážeme nití.
- V pekáčku rozpálíme máslo, sluky orestujeme z každé strany do zlatova. Podlijeme je bílým vínem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme přibližně 40 - 50 minut, během pečení maso poléváme výpekem.
- Upečené sluky vyjmeme a odstraníme nitě. Poté je rozložíme na talíře. Do výpeku pro zjemnění chuti přilijeme sladkou smetanu, promícháme, dochutíme případně i solí a pepřem. Necháme přejít varem, poté šťávu slijeme do omáčníku. Sluky servírujeme zvlášť se šťávou v omáčníku.