Pstruzi s hroznovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Pstruh |
1 kg |
Sůl |
10 g |
Víno bílé |
4 dl |
Citronová šťáva |
30 ml |
Hroznové víno |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř bílý |
3 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
2 dl |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykuchané pstruhy uvnitř i zvenku nasolíme, opepříme a vložíme na cibuli zpěněnou na polovině másla. Krátce opečeme, zalijeme vínem a necháme 10 minut podusit na mírném ohni. Ryby vyjmeme a uchováme v teple, do šťávy přidáme rozpůlené kuličky vína a krátce povaříme. Ze zbylého másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vlijeme do šťávy, krátce povaříme do zhoustnutí. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
- Pstruhy přelijeme hotovou omáčkou a ozdobíme nasekanou pažitkou.