Pstruzi s hroznovou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 6 g
Pstruh 1 kg
Sůl 10 g
Víno bílé 4 dl
Citronová šťáva 30 ml
Hroznové víno 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř bílý 3 g
Smetana 16% (pochoutková) 2 dl
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykuchané pstruhy uvnitř i zvenku nasolíme, opepříme a vložíme na cibuli zpěněnou na polovině másla. Krátce opečeme, zalijeme vínem a necháme 10 minut podusit na mírném ohni. Ryby vyjmeme a uchováme v teple, do šťávy přidáme rozpůlené kuličky vína a krátce povaříme. Ze zbylého másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vlijeme do šťávy, krátce povaříme do zhoustnutí. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
  2. Pstruhy přelijeme hotovou omáčkou a ozdobíme nasekanou pažitkou.