Švestkový koláč pro celiatiky

Ingredience


Cukr krystal 150 g
Cukr vanilka 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 20 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka bezlepková 200 g
Mouka bezlepková Mantler 100 g
Mouka kukuřičná 2 polévková lžíce
Mouka rýžová 2 polévková lžíce
Sůl 2 g
Švestky 0.25 kg
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Švestky vypeckujeme, propláchneme pod tekoucí vodou a
  2. necháme okapat. Cukr s máslem utřeme do pěny, potom vmícháme obě mouky (prosáté s kypřícím práškem), xantanovou gumu a špetku soli. Těsto dobře promícháme a urovnáme do tukem vymazané, moukou vysypané mělké pečicí nádoby s vysokým okrajem. Na těsto narovnáme vypeckované švestky (slupkou dolů), koláč posypeme cukrem, skořicí a pokapeme citrónovou šťávou. Takto připravený koláč pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C přibližně hodinu.