Švestkový koláč pro celiatiky
Ingredience
Cukr krystal |
150 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
20 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka bezlepková |
200 g |
Mouka bezlepková Mantler |
100 g |
Mouka kukuřičná |
2 polévková lžíce |
Mouka rýžová |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 g |
Švestky |
0.25 kg |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 150 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Švestky vypeckujeme, propláchneme pod tekoucí vodou a
- necháme okapat. Cukr s máslem utřeme do pěny, potom vmícháme obě mouky (prosáté s kypřícím práškem), xantanovou gumu a špetku soli. Těsto dobře promícháme a urovnáme do tukem vymazané, moukou vysypané mělké pečicí nádoby s vysokým okrajem. Na těsto narovnáme vypeckované švestky (slupkou dolů), koláč posypeme cukrem, skořicí a pokapeme citrónovou šťávou. Takto připravený koláč pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C přibližně hodinu.