Grilovaný candát s kroupami a smetanou
Ingredience
Candát obecný |
200 g |
Česnek medvědí |
40 g |
Chřest zelený |
100 g |
Hrášek |
100 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
6 g |
Kroupy malé |
100 g |
Majoránka |
4 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Šalotka |
40 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
100 ml |
Sůl |
4 g |
Voda pitná |
200 ml |
Majoránka |
3 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Smetana na vaření |
100 ml |
Sůl |
3 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kroupy nasypeme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Kroupy scedíme, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek na silnější plátky, filety z candáta bez kůže nakrájíme na čtyři plátky, chřest očistíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, česnek a osmahneme. Česnek vyjmeme, do pánve přidáme kroupy, trochu smetany, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a krátce podusíme.
- Porce candáta osolíme, opepříme a na oleji osmažíme z obou stran. Candáta vyjmeme, do pánve přidáme lžíci másla, přisypeme hrášek, pokrájený chřest a orestujeme.
- Do rendlíku nalijeme smetanu, přisypeme majoránku, sůl, pepř, provaříme, odstavíme a vyšleháme do řidší pěny.
- Z kroupové směsi vytvoříme válečky, nastojato je upravíme na talířky, navrch položíme porce candáta, polijeme smetanovou pěnou a doplníme orestovaným chřestem s hráškem a osmaženým česnekem.