Mramorová buchta s tvarohovou náplní pro celiatiky
Ingredience
Mouka bezlepková |
2 polévková lžíce |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Cukr krystal |
3 kávová lžička |
Kakao |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
20 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka bezlepková |
40 g |
Olej stolní |
5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr moučkový |
200 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Jahody zahradní |
0.5 kg |
Tvaroh měkký |
250 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vejce s cukrem vymícháme doběla. Směs zředíme mlékem a olejem. Přimícháním kakaa, mouky a kypřicího prášku získáme těsto, které vylijeme na tukem vymazaný, moukou vysypaný plech. Na těsto rozetřeme připravenou tvarohovou náplň a pečeme v troubě, vyhřáté na 180 °C
- asi 30 minut. Buchtu servírujeme vychladlou, jako moučník.
- Náplň: v měkkém tvarohu rozmícháme cukr moučkový, vanilkový, jedno celé vejce a nakrájené jahody.