Mramorová buchta s tvarohovou náplní pro celiatiky

Ingredience


Mouka bezlepková 2 polévková lžíce
Tuk 2 polévková lžíce
Cukr krystal 3 kávová lžička
Kakao 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 20 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka bezlepková 40 g
Olej stolní 5 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Cukr moučkový 200 g
Cukr vanilka 20 g
Jahody zahradní 0.5 kg
Tvaroh měkký 250 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce s cukrem vymícháme doběla. Směs zředíme mlékem a olejem. Přimícháním kakaa, mouky a kypřicího prášku získáme těsto, které vylijeme na tukem vymazaný, moukou vysypaný plech. Na těsto rozetřeme připravenou tvarohovou náplň a pečeme v troubě, vyhřáté na 180 °C
  2. asi 30 minut. Buchtu servírujeme vychladlou, jako moučník.
  3. Náplň: v měkkém tvarohu rozmícháme cukr moučkový, vanilkový, jedno celé vejce a nakrájené jahody.