Ovocný koláč s medovou náplní pro celiatiky

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 125 g
Mouka bezlepková Mantler 200 g
Sůl 2 g
Třešně 0.5 kg
Med včelí 4 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Tvaroh měkký 250 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Třešně proplácneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme.
  2. Korpus: bezlepkovou mouku prosijeme s kypřícím práškem, cukrem a špetkou soli na vál, s přidáním másla proněteme do těsta. Vyválíme placku, rozprostřeme do tukem vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Formu s těstem necháme alespoň půl hodiny v lednici odpočinout.
  3. Na vychladlé a odpočaté těsto rozetřeme polovinu tvarohové náplně, na náplň naskládáme pokrájené třešně. Na ně rozetřeme druhou polovinu tvarohové náplně. Koláč vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme asi 35 minut. Koláč servírujeme vychladlý, jako moučník.
  4. Náplň: měkký tvaroh vymícháme do hladka s medem, jedním vejcem a lžičkou skořice.