Ovocný koláč s medovou náplní pro celiatiky
Ingredience
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka bezlepková Mantler |
200 g |
Sůl |
2 g |
Třešně |
0.5 kg |
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Tvaroh měkký |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Třešně proplácneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme.
- Korpus: bezlepkovou mouku prosijeme s kypřícím práškem, cukrem a špetkou soli na vál, s přidáním másla proněteme do těsta. Vyválíme placku, rozprostřeme do tukem vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Formu s těstem necháme alespoň půl hodiny v lednici odpočinout.
- Na vychladlé a odpočaté těsto rozetřeme polovinu tvarohové náplně, na náplň naskládáme pokrájené třešně. Na ně rozetřeme druhou polovinu tvarohové náplně. Koláč vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme asi 35 minut. Koláč servírujeme vychladlý, jako moučník.
- Náplň: měkký tvaroh vymícháme do hladka s medem, jedním vejcem a lžičkou skořice.