Podzimní salát z kuřecího masa

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 3 ml
Jablka 2 ks
Kuře 0.5 ks
Mandle plátky 40 g
Okurka salátová 0.5 ks
Olej slunečnicový 40 ml
Paprika červená 0.5 ks
Paprika žlutá 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Shiitake houby 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Citronová šťáva 3 ml
Cukr krupice 40 g
Glutasol 2 kávová lžička
Zázvor mletý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou půlku kuřete vaříme s cibulí do měkka v hrnci s osolenou vodou cca 30 minut. Poté maso vybereme, obereme od kosti a nakrájíme na tenké proužky, dochutíme solí a pepřem. Připravené maso necháme vychladnout.
  2. Houby očistíme a osmahneme na rozehřátém oleji, aby pustily šťávu. Přidáme sůl i pepř podle chuti a stáhneme houby ze sporáku. Odložíme je stranou, necháme vychladnout.
  3. Jablka, zelenou i žlutou papriku spolu se salátovou okurkou omyjeme a rozkrájíme na silnější proužy do misky, pokapeme citrónovou šťávou, zamícháme.
  4. V kastrůlku svaříme víno s cukrem a zázvor, necháme vychladnout. Do studené směsi přidáme citrónovou šťávu a Glutasol.
  5. Svařené a vychlazené víno smícháme spolu se zeleninou, jablky a vychlazenými houbami. Přimícháme uvařené, ale již vychlazené maso, posypeme mandlovými lupínky a salát zamícháme.
  6. Hotový salát rozdělíme podle porci na talíře a podáváme.