Podzimní salát z kuřecího masa
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
3 ml |
Jablka |
2 ks |
Kuře |
0.5 ks |
Mandle plátky |
40 g |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej slunečnicový |
40 ml |
Paprika červená |
0.5 ks |
Paprika žlutá |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Shiitake houby |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Citronová šťáva |
3 ml |
Cukr krupice |
40 g |
Glutasol |
2 kávová lžička |
Zázvor mletý |
20 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěnou a omytou půlku kuřete vaříme s cibulí do měkka v hrnci s osolenou vodou cca 30 minut. Poté maso vybereme, obereme od kosti a nakrájíme na tenké proužky, dochutíme solí a pepřem. Připravené maso necháme vychladnout.
- Houby očistíme a osmahneme na rozehřátém oleji, aby pustily šťávu. Přidáme sůl i pepř podle chuti a stáhneme houby ze sporáku. Odložíme je stranou, necháme vychladnout.
- Jablka, zelenou i žlutou papriku spolu se salátovou okurkou omyjeme a rozkrájíme na silnější proužy do misky, pokapeme citrónovou šťávou, zamícháme.
- V kastrůlku svaříme víno s cukrem a zázvor, necháme vychladnout. Do studené směsi přidáme citrónovou šťávu a Glutasol.
- Svařené a vychlazené víno smícháme spolu se zeleninou, jablky a vychlazenými houbami. Přimícháme uvařené, ale již vychlazené maso, posypeme mandlovými lupínky a salát zamícháme.
- Hotový salát rozdělíme podle porci na talíře a podáváme.