Čínská vejce s pikantní omáčkou
Ingredience
Kapie sterilovaná |
2 ks |
Pórek |
1 ks |
Salát ledový |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Glutasol |
2 kávová lžička |
Ocet vinný |
30 ml |
Omáčka sójová |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
2 dl |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrůlku přivedeme vodu k varu, pomocí lžíce do ní pomalu vložíme vejce. Vaříme je 10 minut (natvrdo). Uvařené scedíme, necháme vychladnout, poté je oloupeme a kráječem na vejce rozkrájíme na tenké plátky.
- Pikantní omáčka: Do vývaru vložíme oloupanou celou cibuli a česnek. Přilijeme vinný ocet, víno, med, sójovou omáčku a drobně pokrájené feferonky. Vše povaříme 30 minut. Před dovařením omáčku zahustíme Glutasolem, dochutíme solí, pepřem a scedíme, následně omáčku necháme vychladnout.
- Na jednotlivé talíře položíme list ledového salátu, na něj skládáme plátky pokrájených vajec. Vše ozdobíme na kolečka rozkrájeným pórkem a sterilovanou červenou kapií. Nakonec vejce i zeleninu přelijeme omáčkou a hotové jídlo podáváme.