Čínská vejce s pikantní omáčkou

Ingredience


Kapie sterilovaná 2 ks
Pórek 1 ks
Salát ledový 100 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Glutasol 2 kávová lžička
Ocet vinný 30 ml
Omáčka sójová 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 2 dl
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku přivedeme vodu k varu, pomocí lžíce do ní pomalu vložíme vejce. Vaříme je 10 minut (natvrdo). Uvařené scedíme, necháme vychladnout, poté je oloupeme a kráječem na vejce rozkrájíme na tenké plátky.
  2. Pikantní omáčka: Do vývaru vložíme oloupanou celou cibuli a česnek. Přilijeme vinný ocet, víno, med, sójovou omáčku a drobně pokrájené feferonky. Vše povaříme 30 minut. Před dovařením omáčku zahustíme Glutasolem, dochutíme solí, pepřem a scedíme, následně omáčku necháme vychladnout.
  3. Na jednotlivé talíře položíme list ledového salátu, na něj skládáme plátky pokrájených vajec. Vše ozdobíme na kolečka rozkrájeným pórkem a sterilovanou červenou kapií. Nakonec vejce i zeleninu přelijeme omáčkou a hotové jídlo podáváme.